Gjykata Speciale është bërë për ta larguar Hashim Thaçin nga skena politike

Lajme Aktuale
Lajme Aktuale May 6, 2022
Updated 2022/05/06 at 5:58 PM

Ish-ambasadori i Kosovës në Shqipëri, Nait Hasani, një ndër veprimtarët e Lëvizjes Çlirimtare të Kosovës, është shprehur se Gjykata Speciale ka ardhur si rezultat i shërbimeve sekrete serbo-ruse.

Gjykata Speciale, sipas tij, erdhi përmes një raporti të shpifur ose i mbledhur me të dhënat e prokurorisë serbe dhe kjo është bërë shkak që të dërgohet në Asamblenë Parlamentare të Evropës, ku aty ka dorë Serbia, shkruan Epoka e Re.

Serbia ka paguar Dick Marty-n, dhe në emër të transplantimit të organeve ka kaluar ai raport në PE, ka thënë Hasani.

“Tani Prokurori i heq ato, dhe mbetet vetem çeshtje e krimeve të luftës“, ka thënë Hasani, në emisionin ”Personale” në RTV Dukagjini.

Ai ka thënë se kjo gjykatë ka qenë nën presion të madh nga faktori ndërkombëtar prandaj, është bërë shkak për t’u votuar nga Kuvendi i Kosovës.

“Unë personalisht nuk e kam votuar, nuk kam pasur mundësi të votoj një gjykatë kundër vetvetes”, ka thënë Hasani.

Ai është shprehur se nuk mundet të gjykoj veten me dorën e tij sepse ”ajo është gjykatë politike, etnike, që gjykojnë vetëm UÇK-në, dhe jo ndonjë krim që kanë bërë serbët ndaj shqiptarëve”.

Hasani, nuk ka qenë dakord që të votojnë këtë, andaj ia ka kërkuar edhe Thaçit sepse do dilnin kundër vetes, por me sa tregon ai, ”bashkësia ndërkombëtare ka kërkuar që të bëhet pastrimi i Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës, ndërkohë që të dënuar ishin grupi i Dukagjinit, grupi i Pashtrikut, grupi i Llapit, grupin e Nerodimes, gjithashtu në Hagë ishin edhe Ramushi dhe Fatmiri”.

Share this Article