Skenderaj/Kimete Kodra: Supsendimi im, politik!

Lajme Aktuale
Lajme Aktuale May 11, 2022
Updated 2022/05/11 at 10:03 AM

Kimete Kodra – bashkëshortja e dëshmorit Ilaz Kodra, e ka quajtur politik vendim për suspendimin e saj nga Posta e Kosovës. Ajo këtë konstatim e bëri gjatë një interviste në një medium të Kosovës, duke thënë se suspendimi është joligjor, i ndikuar nga qeverisja Kurti.

“Në atë kohë nuk pata qenë në punë, sepse më 5 tetor 2018 ka qenë rivarrimi i Ilazit. Gjatë inspektimeve është vërejtur se ka pasur një parregullsi qysh nga viti 2018. Një zyrtar financiar bashkë me zyrën në Prishtinë, thuhej se kanë bashkëpunuar. Ky zyrtar që ka pasur autorizim i ka tërheqë disa mjete kinse për t’i dërguar në një bankë në Mitrovicë. Ai kish pasë ardhë i ka marë paret, arkëtari që ka qenë në detyrë zyrtare e ka përgatitë këtë proces, edhe pastaj paratë e Postës nuk janë deponuar në bankë. Për 4 vjet me radhë kemi pasur inspektime, kush e fshehi këtë rast? As nuk kam qenë në dijeni, të gjitha këto janë bërë fshehur”, tregon Kimete Kodra.

Edhe vëllai i Ilaz Kodrës, Avni Kodra, e ka quajtur joprofesional, tendencioz dhe i padrejtë.

“Të nderuar,

Përmes këtij postimi shpreh shqetësimin familjar në lidhje me suspendimin nga puna të gruas së vëllaut, Kimete Kodrës.

Fillimisht më duhet ta cek se ne nuk kemi interferuar me asnjë deklaratë kur është marrë vendimi për suspendim, pasi që kemi dashur që rasti të zbardhet e Kimetja të gjykohet si punonjëse e Postës, e jo për atë çka përfaqëson si gruaja e heroit të kombit Ilaz Kodrës dhe përsëri lutemi që për secilin detaj të vihet drejtësia në vend.

Më duhet të theksoj se ky vendim për suspendim i marrë nga udhëheqësia aktuale nuk na ka befasuar aspak, duke marrë parasysh se nga kush është marrë.

Këtë vendim e quaj joprofesional e tendencioz për arsyen se suspendimi i pa drejtë e i panevojshëm është bërë në shpërputhje të plotë me dispozitat ligjore mbi të cilat funksionon Posta e Kosovës dhe me inskenim të situatave se kinse në Skënderaj duhet të vihet me polici për shkaqe sigurie.

Kimetja nuk mund të ndëshkohet për fajet individuale të asnjë punonjësi të Postës, e aq më pak kur autori i keqpërdorimit për nga hierarkia ka pozitë më të lartë, i takon degës regjionale (jo komunale), ka pranuar publikisht fajësinë në media dhe mban përgjëgjësi direkte për veprën e kryer. Tutje, rëndësi ka edhe fakti se Kimetja nuk ka qenë fare në dijeni të rastit, marrë parasysh se çdo regjistrim vjetor për periudhën 2018-2021 është mbyllur i barazuar, kjo për faktin se në sistem çdo gjë ka figuruar në rregull dhe ka pamundësuar që keqpërdorimi i ndodhur të vërehet e pastaj të trajtohet. Mangësitë në sistem janë mbuluar nga vet zyrtari që ka bërë manipulimim, sepse i njejti ishte përgjegjës për financa.

Kimetja ka mbështetjën e plotë nga familja dhe nga të gjithë ata që e njohin atë dhe punën e saj të ndershme dhe profesionale përgjatë më shumë se 2 dekadave përvojë në Postën e Kosovës.

Gjithçka është tepruar me këtë inskenim dhe uroj që tashmë të merr fund!

Për fund, e falenderoj mbarë opinionin për thirrjet e shumta, mesazhet e dërguara dhe komentet e mbështetjen e fuqishme morale që na kan jap.

Urojmë që rasti në fjalë të zbardhet sa me shpejtë, e për këtë qëllim jemi të gatshëm 24 orë ta japim kontributin tonë dhe presim që përgjegjësit e këtij skandali e këtyre inskenimeve ta marrin dënimin e merituar”.

Share this Article