20 milionë euro për restaurimin e Kullave të Jasharajve

Lajme Aktuale
Lajme Aktuale May 20, 2022
Updated 2022/05/20 at 7:19 AM

Të çarat po rriten thuajse për ditë në kullat e Jasharajve në Prekaz.
Ato për vite me radhë po presin t’i nënshtrohen konservimit, për çka qeveria Kurti pati krijuar një komitet ndërministror.
Kjo trupë është në pritje detyrës projektuese nga një komision i ekspertëve vendas e rajonal, që deri kah mesi i muajit qershor çka do t`i hap rrugë për gjetjen e kompanisë për hartimin e projektit te përgjithshëm.
Ky restaurim do të kushtojë rreth 20 milionë euro dhe parasheh pos konservimit të shtëpive edhe ndërtimin e një muzeu, amfiteatri e parkingu për makina.
Edhe vizitorët mirëpresin një investim dinjitoz në atë kompleks, pasi vlerësojnë se meritojnë shumë më shumë. KlanKosova.tv

Share this Article