Qeveria Kurti tronditet nga protesta e sotme (foto)

Lajme Aktuale
Lajme Aktuale May 20, 2022
Updated 2022/05/20 at 1:20 PM

Sot është mbajtur protesta nga sindikatat e ndryshme ku përfshihen ajo e arsimit, e shërbyesëve civil por e cila është përkrahur edhe nga sindikatat e tjera, e ku pjesëmarrës ishin mijëra qytetarë, duke kërkuar rritje të pagave përmes miratimit të ligjit të pagave.

Në anën tjetër qeveria Kurti është duke e zvarritur këtë ligj i cili është në diskutim e sipër që nga viti 2019. Gjendja e punëtorëve të sektorit publik është e rëndë, ku pagat fillojnë nga 240 euro kurse rritja e çmimeve kohëve të fundit e ka bërë të papërballueshme gjendjen e punëtorëve.
A ka rrezik që trazirat sociale ta tensionojnë shtetin dhe ta rrëzojnë këtë qeveri!?

Share this Article