Lia e Majmunëve, rasti i parë afë nesh!

Lajme Aktuale
Lajme Aktuale May 24, 2022
Updated 2022/05/24 at 12:03 PM

Sipas N1, bëhet fjalë për një burrë, shtetas slloven, të kthyer nga Ishujt Kanarie.
Instituti Kombëtar Slloven i Shëndetit Publik pritet të shpalos sot më shumë informata për rastin.
Shpërthimet e fundit të raportuara janë atipike, sipas OBSH-së, pasi ato po ndodhin në vende ku virusi nuk qarkullon rregullisht. Shkencëtarët po përpiqen të kuptojnë origjinën e rasteve aktuale dhe nëse ka ndryshuar ndonjë gjë në lidhje me virusin.
Shumica e rasteve të raportuara deri më tani janë zbuluar në Mbretërinë e Bashkuar, Spanjë dhe Portugali.
Ka pasur, gjithashtu, raste në Kanada dhe Australi dhe një rast i vetëm në Boston, por zyrtarët e shëndetit publik në SHBA kanë paralajmëruar se ka gjasa që të shfaqen raste të reja.
Zyrtarët e OBSH-së kanë shprehur shqetësimin se shkalla e infeksionit mund të rritet, pasi njerëzit mblidhen për festivale, festa dhe pushime gjatë muajve të verës, në Evropë dhe gjetkë. Metro

Share this Article